середу, 17 березня 2010 р.

Анонс суто німецького пікапу від Volkswagen


Німеччина готова до того, щоб вивести на ринок перший пікап власної розробки. Очікуваний в 2010 році Volkswagen Amarok буде дизельним, чотирьохдверним дуже безпечним. Втім, вже до 2011 року німці обіцяють віддати і версію з «подвійною кабіною» - вона повинна буде зробити Amarok дешевше і тим самим ближче до покупця. А для першого цільових груп це буде особливо важливо - продажу перші Volkswagen Amarok почнуться в Південній Америці, потім в Австралії і Південній Африці. Тільки після цього пікапи зможуть спробувати свої сили в Європі.


На мові ескімосів Північної Канади і Гренландії «Amarok» означає «вовк». У Volkswagen використовують це слово для позначення пікапів з площею вантажного відсіку перевищує 2.5 м2. При цьому, 1620 мм ширини дозволяють поперечно завантажити в кузов європалетах, що обов'язково оцінять компанії-перевізники. Вантажопідйомність до 1.15 т дає можливість перевозити квадроцикл або будь-який інший ATV. Крім того, тягово-зчіпний пристрій розрахований на буксирування причепа вагою до 2,8 т.

Під капотом «вовків» знаходяться тільки дизельні мотори. Найпотужніший дволітровий двигун biTDI потужністю 163 л. с. оснащений двоступінчастим турбонагнітачем bi-turbo, який розвиває крутний момент 400 Нм за все при 1500 об / хв. Інший чотирициліндровий TDI потужністю 122 л. с. (з'явиться на ринку пізніше, в середині 2010 року) оснащений турбонагнітачем із змінною геометрією турбіни і розвиває максимальний обертовий момент в 340 Нм при 2000 об / хв. Автоматична трансмісія не передбачена.

Зате можливий варіант вибору приводу: в базі Amarok задньопривідний, а за доплату встановлюється підключається повний привід 4motion. Він забезпечує жорсткий розподіл потужності між осями, а для самих складних ситуацій є що знижує передача.

Amarok буде доступний в трьох комплектаціях: від мінімальної - з механічними стеклопод'емникамі і незабарвленими бамперами і до повністю укомплектованою версії - з клімат-контролем, хромованими дзеркалами та високоякісної аудіосистемою.

У базовій модифікації Amarok буде мати антиблокувальну гальмівну і протівобуксовочную системи разом з системою електронної блокування диференціала EDL. Також в стандартну комплектацію входить Off-Road-варіант ABS, завдяки якому суттєво скорочується гальмівний шлях на бездоріжжі і дорогах з гравієвим покриттям. У більш дорогих версіях пікап може бути оснащений чотирма подушками безпеки, системою стабілізації і системою Hill Hold Assist, яка утримує автомобіль на місці, запобігаючи відкат автомобіля (при русі в гору) до тих пір, поки водій не натисне на педаль газу.

За словами представників Volkswagen, Amarok здивує ще й своєю економічністю: при апетиті 7,8 л на 100 км пробігу та 80-літровому баку новий пікап здатний проїхати без дозаправки більше 1000 кілометрів! А щоб недосвідчений автомобіліст міг підтримувати економічний темп, все пікапи Amarok обладнані індикатором підказки перемикання передач.

Немає коментарів:

Дописати коментар